“Dođite u Islamsku državu. Ima svega osim glume, muzike i ostalog smeća”

islamska drzava

Ako želite dobar provod i dobar život, dođite u “Islamsku državu”- poručuje autor svojevrsnog turističkog vodiča za potencijalne džihadiste.

Dokument “Kratak vodič kroz Islamsku državu 2015”, koji je objavljen na engleskom jeziku i koji potpisuje Abu Ramasah al Britani, predstavlja ovu islamističku tvorevinu kao “raj na Zemlji”.

“Kebab, sendviči /čak i vegetarijanski/, čokolada…svega toga ima kod nas. Imamo i `Snickers`, `Kit Kat`, `Bounty`, Twix `Kinder jaja`. Znajte da se kod nas služi najbolja kafa” – piše al Britani.

Za njega je “islamska država” savršena sredina za vaspitanje djece, a o njenom obrazovnom sistemu ima samo riječi hvale – navodi Times of India.

“Profesori ne reklamiraju homoseksualnost, ne uče djecu teoriji evolucije. Nema časova muzičkog obrazovanja, glume i ostalog smeća.

[pull_quote_center]On se hvali i “najmodernijom tehnologijom”, a kao dokaz za to navodi video-snimke, koje su “svi imali priliku da vide”[/pull_quote_center]

Um vašeg djeteta u kalifatu biće dobro zaštićen” – poručuje al Britani /31/, novopečeni islamist.

On se hvali i “najmodernijom tehnologijom”, a kao dokaz za to navodi video-snimke, koje su “svi imali priliku da vide”.

U vodiču se govori o klimi u Iraku i Siriji, jezikom koji odgovara uobičajenim turističkim brošurama.

Ipak, al Britani koristi priliku i da zaprijeti Zapadu, što je obaveza svakog “svjesnog” islamiste:

“Svakog dana sve smo bliže Bagdadu, baš kao što se lav približava plijenu. Ali, Bagdad će nam biti tek `predjelo`.

Kad zauzmemo Pariz, London i Washington ne samo da ćemo proliti krv vašeg naroda, već ćemo uništiti i spomenike, izbrisati vam istoriju i preobratiti vašu djecu “- piše al Britani.

U njegovim propagandnim tekstovima nema ni riječi o javnim smaknućima, šikaniranju žena, bacanju homoseksualaca sa zgrada i ostalim zločinima koje čine i snimaju pripadnici tzv. “islamske države”.