Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dogovoreno povlačenje tenkova na istoku Ukrajine

tenkovi-ukrajina111

Predsjedavajući OESS-u i srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, ocijenio je danas u Minsku kako je dogovoreno povlačenje tenkova i vrste naoružanja do 100 mm na istoku Ukrajine značajan impuls za uspješan nastavak mirovnog procesa u toj zemlji, prenosi Tanjug.

Dačić je danas u svojstvu predsjedavajućeg OESS-u prisustvovao sastanku Trilateralne kontakt grupe u Minsku i razgovarao s koordinatorima radnih skupina koje se, pod njenim okriljem, bave provođenjem odredaba Paketa mjera za implementaciju sporazuma iz Minska, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova Srbije.

“Moja želja je da podstaknemo i damo dodatni impuls za mirovni proces. Raduje me da smo maloprije mogli da čujemo da je usuglašeno i dogovoreno povlačenje tenkova i vrste naoružanja do 100 mm. To je značajan impuls za uspješan nastavak mirovnog procesa”, istaknuo je u izjavi predsjedavajući OESS-u.

Cilj posjete Minsku bio je, kako je rekao, da u ime Trojke OESS-a (ministara Njemačke, Švicarske i Srbije), prenese stavove vezano za mirovni proces u i oko Ukrajine.

“Želim da zahvalim Bjelorusiji na gostoprimstvu Trilateralnoj kontakt grupi i radnim skupinama koje su osnovane. Veliki je doprinos Bjelorusije, zbog činjenice da su mnogi mirovni sporazumi postignuti ovdje u Minsku”, rekao je Dačić.