Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija

Doktorica i još dvije osobe uhapšene zbog lažnih potvrda o vakcinaciji

covid-potvrda-hrvatska-aa

Sumnja se da je uhapšena doktorica “sačinila potvrde o vakcinaciji protiv COVID-19, lažno prikazujući da su se osobe vakcinisale, iako to nisu učinile”

Policija u Srbiji uhapsila je tri osobe koje su, kako se navodi u saopštenju MUP-a od 10. februara, osumnjičene da su vršile malverzacije u vezi sa potvrdama o vakcinisanju protiv COVID-19, prenosi RSE.

Među uhapšenima je doktorica jednog Doma zdravlja i još dva lica.

Sumnja se da je uhapšena doktorica “sačinila potvrde o vakcinaciji protiv COVID-19, lažno prikazujući da su se osobe vakcinisale, iako to nisu učinile”.

Ostali osumnjičeni i tridesetsedmogodišnja ženska osoba za kojom se traga su, kako se sumnja, dostavljali doktorici lične podatke za sebe i druga lica da bi, kako se navodi u saopštenju MUP-a, od nje za novčanu nadoknadu dobili potvrde o izvršenoj imunizaciji, iako su znali da su te potvrde lažne.

Ove tri osobe uhapšene su po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu.

Policija je i 3. februara uhapsila devet osoba zbog sumnje da su umiješane u izdavanje lažnih potvrda o vakcinaciji na korona virus.

Tada su tri osobe bile osumnjičene za trgovinu uticajem, jedna za zloupotrebu službenog položaja i pet za falsifikovanje isprave.