Globus

potvrdila bijela kuća

Donald i Melania Trump imaju koronavirus

02/10/2020

Američki predsjednik ima 74 godine, zbog čega spada u skupinu visoko rizičnih osoba

Američki predsjednik Donald Trump i njegova supruga Melania su pozitivni na covid-19.

On je tu informaciju potvrdio na Twitteru.

“Večeras smo Prva dama i ja testirani na Covid-19 i pozitivni smo. Odmah ćemo početi proces karantene i oporavka. Proći ćemo to zajedno”, objavio je Trump na Twitteru. Američki predsjednik ima 74 godine, zbog čega spada u skupinu visoko rizičnih osoba.

Podsjetimo, ranije tokom noći Trump je potvrdio da je njegova savjetnica Hope Hicks pozitivna na koronavirus, dodajući da je i on testiran i da ide u karantin.

31-godišnja savjetnica američkog predsjednika, bila je dosad najbliža saradnica Donalda Trumpa koja je pozitivna na Covid-19.

Hicks je putovala s Trumpom predsjedničkim avionom Air Force One na debatu u saveznu državu Ohio ove sedmice.

“Provodim puno vremena s Hope, kao i prva dama. I ona je nevjerojatna”, rekao je za Fox News.

Bijela kuća objavila je službenu izjavu Trumpovog ljekara , dr. Seana P. Conleya.

“Večeras sam dobio informaciju da su predsjednik Trump i prva dama Melania Trump pozitivni na virus SARS-CoV-2. Predsjednik i prva dama su u ovim trenucima oboje dobro i planiraju ostati u Bijeloj kući tokom oporavka”, objavio je dr. Conley.

“Liječnički tim Bijele kuće i ja podrobno ćemo pratiti situaciju. Cijenim podršku koju nam pružaju neki od najboljih zdravstvenih radnika i institucija ove zemlje. Očekujem da će predsjednik nastaviti obavljati svoje dužnosti za vrijeme oporavka, a ja ću vas držati obaviještenima o svim budućim događanjima”, stoji u izjavi Trumpovog ljekara.

Trump je često viđen u javnosti bez maske, što je Bijela kuća opravdala rekavši da se predsjednik i oni s kojima je u bliskom kontaktu redovno testiraju na virus.

Bijela kuća u izjavi kaže da se poduzimaju koraci kako bi se ograničila izloženost Covid-19 predsjednika te da svi postupci uključuju smjernice iz Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.