Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Donald Trump o Hillary Clinton: Ona je udata za zlostavljača

trump_clinton

Kontroverzni američki političar, republikanski kandidat za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump tokom svoje političke kampanje nastavio je omalovažavanje svojih protukandidata, ovaj put Hillary Clinton, prenosi Anadolu Agency (AA).

U intervjuu za američku radio-televizijsku kuću NBC Trump se osvrnuo na supruga svoje protukandidatkinje, bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona s kojim se povezuje izvanbračna afera sa Monicom Lewinsky krajem 90-tih godina.

“Rekao sam sebi… čekaj malo, pa Hillary je udata za zlostavljača. Jedna žena je tvrdila da je silovana, svašta nešto se tu desilo”, kazao je Trump govoreći o protukandidatkinji.

Osvrćući se na svoj “bračni metež” i razvod, Trump je kazao kako je “to uredu”.

“Da, ali ja tada nisam bio predsjednik Amerike, nisam se ni sa kim družio u Ovalnom uredu Bijele kuće. To je velika razlika, ja nisam bio tada predsjednik SAD-a”, istakao je Trump.

Nedugo nakon što su komentari Trumpa objavljeni u javnosti, demokratska predsjednička kandidatkinja Clinton izjavila je kako Trumpovi “napadi nisu ništa čudno”.

“Ako on želi da koristi lične napade iz prošlosti, neka to i radi, to je njegova povlastica”, izjavila je kratko Clinton.