Globus

srbija

Došao iz Beča da vidi brata, a onda ga ubila rolna lima koja je ispala sa šlepera

25/05/2019

Živanović je nastradao dok je svojim "renoom" prolazio pored šlepera, koji je nailazio iz suprotnog pravca

Saša Živanović (37) poginuo je u četvrtak u mjestu Milavčići kod Kraljeva kada je rolna lima, teška devet tona, ispala sa šlepera pravo na njegov automobil “reno tvingo” i smrskala ga.

Vozač šlepera novopazarskih tablica je uhapšen, a tokom istrage biće utvrđeno da li je ogromna rolna lima u prikolici bila adekvatno vezana sigurnosnim sajlama.

Živanović je nastradao dok je svojim “renoom” prolazio pored šlepera, koji je nailazio iz suprotnog pravca. Nevjerovatnom igrom sudbine, baš kad se našao pored šlepera, ogromna rolna je pala iz prikolice pravo na lijevu stranu “renoa” i usmrtila Sašu za volanom.

Teška nesreća: Teret s kamiona pao na “renault” i zdrobio ga (FOTO)

Živanović je, inače, rođen u Austriji, gdje je živio sa majkom Jelicom, ali je početkom sedmice došao u Srbiju kako bi posjetio oca Slobodana i brata Zlatka. Oni žive u Požarevcu, ali imaju vilu u Vrnjačkoj Banji, koju izdaju turistima.

– Sašu sam mnogo volio… On, moja djeca i njegova sedmogodišnja kćerka su mi sve u životu. Bolje da sam ja poginuo, bolje mene da je ubio taj prokleti lim – očajan je Zlatko, kog su novinari Kurira jučer zatekli ispred vile u Vrnjačkoj Banji.

On kaže da je Saša, po dolasku u Srbiju, prvo bio kod oca u Vrnjačkoj Banji, a zatim se u četvrtak uputio kod Zlatka.

– Krenuo je kod mene u Požarevac, nosio je mojoj djeci čokolade koje je donio iz Austrije… Nije uspio ni da stigne, nismo se ni vidjeli… Ko će mene sada da zove burazerom, ko će sada da me jako zagrli, brate moj – plačući je govorio Zlatko.

Saša je bio oženjen u Austriji, ali se razveo, a iz tog braka ima sedmogodišnju kćerku. Bivša supruga i kćerka su krenule u Srbiju kad su čule za tragediju.

– Moj Sale je bio mnogo vezan za kćerku, non-stop se dopisivao sa njom. Čuli su se po 20 puta dnevno. Bio je divan otac, najbolji brat i sin. Tražio sam da mi pokažu njegovo tijelo, išao sam u kapelu, ali su mi rekli da to ne radim, da je bolje da ga pamtim živog i nasmijanog – priča Zlatko.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.