Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tragedija u Hrvatskoj

Došao kući iz Njemačke na produženi vikend, dan kasnije poginuo

edi nesreca

Mještani kažu kako je sudar bio stravičan

Ne znam šta bih rekao osim da smo svi šokirani. Edija znam godinama i bio je pristojan mladić. Strašno mi je žao, ispričao nam je mještanin međimurskog naselja Peklenica, nedaleko od Murskog Središća, gdje je u srijedu u stravičnoj nesreći poginuo Edi N. (22), njegova djevojka Žaklina M. (23) te Edijeva komšinica Rozalija G. (77), a još dvije Edijeve komšinice zadobile teške ozljede, piše 24sata.hr.

Peklenica je zavijena u crno. Svi su duboko potreseni i rijetki su oni koji mogu i žele nešto reći o nesreći.

– Vjerujem da je stotinu puta prošao tom cestom tako da poznaje svaki pedalj. Što se dogodilo ne mogu komentirati, osim da mi je strahovito žao. Danas sam došao iz Njemačke, gdje radim i, umjesto veselja što sam stigao kući, dočekala me strašna tragedija. Kako sam godinama u inostranstvu, nisam se u zadnje vrijeme sretao s Edijem koji je neku godinu mlađi od mene. Užas, pravi užas – dodao je mještanin Peklenice.

Kako kažu ostali mještani, Edi je također radio u Njemačkoj. U utorak je došao kući na produženi vikend. Dan kasnije, u srijedu, otišao je u Ivanovac, mjesto nedaleko od Peklenice. S djevojkom Žaklinom je sjeo u BMW i krenuli su Županijskom cestom preko Čakovca za Peklenicu. U blizini naselja udarili su u auto u suprotnoj traci. Njime je upravljala Edijeva komšinica (66) koja je vozila drugu komšinicu Rozaliju G. (77) na terapije u Čakovec. S njima u autu je bila i unuka vozačice, također Edijeva susjeda.

Mještani kažu kako je sudar bio stravičan. Edi i Žaklina na mjestu su poginuli, a Edijeve komšinice u drugom automobilu zadobile su teške povrede. Unatoč naporima liječnika Županijske bolnice u Čakovcu, susjeda Rozalija je ubrzo podlegla ozljedama.

Rozalija i vozačica drugog automobila te njena unuka sve žive u krugu 300 metara od Edijeve kuće. On je iza sebe ostavio roditelje, dva mlađa brata i mlađu sestru.