Globus

hrvatska

Doveli bikove, došla i publika, a onda je policija sve prekinula

19/04/2020

Kraj aprila inače je vrijeme kad se u Dicmu održavaju tradicionalne borbe bikova. Očito su se sada vodili onom "bolje da propadne nego selo nego običaji"

U Sičanima, naselju općine Dicmo, u sinjskom kraju koji ovih dana broji četrdesetak zaraženih, danas popodne dva muškarca dovela su bikove na ledinu. Postavili ih rogovima okrenute jednog prema drugome, stali se nadglašavati i nešto izvoditi, mahati rukama i galamiti, a bilo je tu i gledatelja, naravno. Skupila se solidna grupica, pišu 24sata.hr.

Kraj aprila inače je vrijeme kad se u Dicmu održavaju tradicionalne borbe bikova. Očito su se sada vodili onom “bolje da propadne nego selo nego običaji”, ali nisu znali da je nepoznati neko odlučio pozvati policiju. Ilegalno okupljanje je prijavljeno.

Policajci su došli i rastjerali bizaran skup. Budući da nisu svjedočili samoj borbi, iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske ispričali su kako je izgledala kasnija, proceduralna strana ove male bikijade:

– Dojavu smo zaprimili danas oko 15 sati. Rečeno je da je na tom području parkiran veći broj automobila. Izašli smo na teren i utvrdili da se tu nalazi i veća grupa osoba. Okupljene smo odmah upozorili da su na snazi mjere zabrane zadržavanja i oni su se udaljili. Utvrdili smo da se tu nalaze i dvije osobe u čijem vlasništvu se nalazio po jedan bik. Kad smo došli tu nije bilo borbi, ali vlasnike ćemo dovesti u naše službene prostorije i s njima obaviti razgovore – ispričala je Antonela Lolić iz glasnogovorništva policije.

Obavijestit će i Veterinarsku inspekciju kao i komunalnog redara.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.