Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

arizona

Doživotni zatvor ocu kojem je sin umro od izgladnjivanja, u ormaru ga držao po 16 sati

Foto: Screenshot

Autopsija je pokazala da je dječak imao samo 8,1 kilograma kada je umro, što je znatno ispod prosjeka za njegove godine

Muškarac iz sjeverne Arizone osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu po više optužbi, uključujući prvostepeno ubistvo nakon što je njegov šestogodišnji sin umro od izgladnjivanja 2020. godine.

Kako prenosi AP, sudija okruga Coconino osudio je Anthonyja Martineza (28) i zbog optužbi za zlostavljanje djece, kao i otmicu i zlostavljanje djeteta.

Doživotna kazna i za majku

Lokalni list Arizona Daily Sun prenio je da je Martinez odbio da govori tokom sudske rasprave, ali je napisao pismo svojoj djeci koje je u sudnici pročitao branilac, i u kojem se izvinjava ”za sve stvari koje je učinio”.

Predsjedavajući sudija Ted Ried naveo je otežavajuće faktore u izricanju kazne Martinezu, opisujući zločine kao posebno gnusne i okrutne koje je Martinez učinio kao otac, i dodao da je Martinez prošao kroz traumatično djetinjstvo i da nije ranije osuđivan.

Martinezov sin Deshaun bio zaključan u ormaru spavaće sobe po 16 sati dnevno tokom mjesec dana sa svojim starijim bratom kao vid kazne za krađu hrane u kući tokom noći dok su njihovi roditelji spavali.

Autopsija je pokazala da je dječak imao samo 8,1 kilograma kada je umro, što je znatno ispod prosjeka za njegove godine.

Dječakova majka, Elizabeth Archibeque, izjasnila se krivom za prvostepeno ubistvo i zlostavljanje djece i osuđena je u julu 2023. na doživotni zatvor bez mogućnosti uslovnog otpusta.