Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Doživotni zatvor za Britanca koji je sa 66 udaraca ubio kćerku

Carl-Wheatley1111

Prodavač u supermarketu Carl Wheatley (31) 4-godišnjoj kćeri Alex-Marie je prije nego je umrla zadao 66 udaraca i izbio joj prednje zube.

On je samo mjesec dana prije na sudu dobio skrbništvo nad nesretnom djevojčicom.

Britanac se deset dana iživljavao nad njom jer je bio bijedan što nije dobio skrbništvo i nad drugim djetetom, trogodišnjim sinom.

Insistirao je na skrbništvu zato jer bi mu to omogućilo da dobije veću kuću i brojne druge povlastice kao samohrani otac, ispričao je njegov kolega.

– Deset dana prije smrti počeo je tući djevojčicu i držao je zatvorenu u kući te pazio da je niko ne vidi i tako skrivao povrede, rekao je britanski sudija Andrew Bright, zgrožen neviđenim sadizmom oca.

Carl-Wheatley2

Na internetu je pretraživao teme ‘kako sakriti modrice’ i ‘kako zalijepiti zube ako ispadnu’, otkrili su istražitelji.

Pomahnitali Wheatley je bio uvjeren da ne čini ništa loše i da su to sporadični udarci.

Alex-Marie su njeni udomitelji, kod kojih je bila dvije godine nakon što su ju je socijalna služba oduzela nemarnoj majci, opisali kao veselu curicu koja je voljela pjevati i plesati.

Wheatley, koji je bolovao od ADHD-a i imao napade tjeskobe, je 2013. iznenada zatražio skrbništvo, a lani u januaru su mu to i odobrili te je djevojčica došla živjeti k njemu u Hatfield.

Ubica je sada osuđen na doživotnu kaznu, a bit će provedena i poseba istraga u socijalnoj službi da se vidi kako je došlo do propusta koji je doveo do tragičnih posljedica.