Dragan Stojković Piksi: Autobus smrti je vozio moj brat od strica

2183304-autobus1

– Moj brat od strica je vozio autobus koji je sletio sa puta kod Bubanj potoka. Izjavljujem saučešće porodici nastradale i molim se da svi povređeni budu dobro – kazao je za Blic nogometaš Dragan Stojković Piksi.

Tragična vijest je slavnog nogometaša zatekla u momentu kada se spremao za svečanost u japanskoj ambasadi na kojoj je odlikovan Proljetnim carskim odlikovanjem.

– U ponedjeljak oko podne su me zvali rođaci. Rekli su mi da se dogodila nesreća, da je autobus sletio, da se pretpostavlja da je Zoran vozio… Bio sam šokiran potpuno. On i ja smo vrlo bliski. On je dobar, porodičan čovjek, ima dvoje djece, alkohol nikada nije popio – kaže Stojković. Onda su iz minuta u minut stizale nove vijesti.

631760_piksi02rasfoto-zoran-ilic_f

– Nisam se čuo sa Zoranom. On ne može da priča. Teško je povrijeđen… – zastaje sa rečima.

– Ovo je velika tragedija, za sve. Dogodila se nesreća, kao što se nesreće dešavaju. Mnogo mi je teško. Izjavljujem najiskrenije saučešće porodici nastradale Dragane Pupić Poljanski i molim se za brz oporavak svih povrijeđenih i mog brata Zorana – kaže Stojković za „Blic“.

U kući vozača autobusa u niškom selu Pasi Poljani juče nije bilo voljnih za razgovor.

– Nije još niko išao u posjetu u Beograd jer se do njega ne može. Policija je u bolnici ispred sobe. Pustite me, nisam za razgovor – rekao je Zoranov otac Aleksandar.

Zoranov otac Aleksandar i Piksijev pokojni otac Dobrivoje rođena su braća pa su i kuće napravili jedan do drugoga. Ni Piksijeva rođena sestra Slađana nije bila voljna za razgovor na ovu temu.