Dramac kod Buja

Drama u Hrvatskoj: Policajaci spasili ženu iz rijeke, u toku potraga za djetetom

spasavanje

Policijska uprava Istarska izvijestila je kako je u četvrtak u večernjim satima policija zaprimila dojavu da se u mjestu Dramac kod Buja nalazi dijete koje traži pomoć

Policijski službenici su iz nabujale rijeke uspjeli spasiti tursku državljanku, a u toku je traganje za djetetom za koje se pretpostavlja da ga je odvukla riječna struja, javlja Anadolu Agency (AA).

Policijska uprava Istarska izvijestila je kako je u četvrtak u večernjim satima policija zaprimila dojavu da se u mjestu Dramac kod Buja nalazi dijete koje traži pomoć.

“Policijski službenici utvrdili su kako se radi o stranom državljaninu, a kako su začuli povike nedaleko od državne granice, uputili su se prema rijeci Dragonji te su primijetili da se na srušenom deblu, iznad nabujale rijeke, nalazi žena u lošem fizičkom stanju. Zbog jakog strujanja vode i visokog vodostaja, žena nije mogla sama doći do obale te je policijski službenik ušao u rijeku i pridržavao ženu, dok je jedan građanin donio ljestve te su hrvatski policijski službenik, slovenski policijski službenik i građanin uspjeli smjestiti ženu na ljestve i izvući je na sigurno na slovensku stranu obale”, navodi PU Istarska.

Na slovenskoj strani rijeke Dragonje, pronađeno je još jedno dijete i 18-godišnjak koje je žena uspjela prebaciti preko rijeke, a prema trenutno raspoloživim informacijama, s njima je bilo još jedno dijete koje je jaka riječna struja odnijela dok ga je žena pokušala prenijeti preko rijeke, navodi se u priopćenju.

“Ženi koja je bila pothlađena i pod šokom, kao i djetetu i 18-godišnjaku, djelatnici hitne medicinske pomoći pružili su liječničku pomoć odmah na graničnom prijelazu Plovanija. Žena je potom odvezena u pulsku bolnicu na daljnju medicinsku obradu, dok je djetetu i 18-godišnjaku nadležni centar za socijalnu skrb osigurao adekvatan smještaj”, priopćeno je.

Hrvatski i slovenski policajci nastavili su tijekom noći, zajedno s vatrogascima iz JVP Umag, DVD Buje, JVP Koper i JVP Piran, tragati za djetetom koje je nastalo, no potraga je zasad neuspješna. Mjere traganja nastavljaju se i tokom današnjeg dana.