Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Drama u Rijeci: Motornom pilom jurio muškarca, dvoje povrijeđeno

motorka (2)

Na ulicama Rijeke u Hrvatskoj u srijedu naveče odvijala se prava drama. Mnogi Riječani ostali su zatečeni prizorom muškarca koji je u ruci držao motornu pilu  te progonio drugog muškarca, koji je panično bježao.

U incidentu su povrijeđene dvije osobe, a policija ih je privela na saslušanje i protiv njih će biti pokrenut postupak.

“Policijski službenici I policijske stanice Rijeka provode kriminalističko istraživanje događaja od 15. marta  ove godine u kojem su ozlijeđena dvojica hrvatskih državljana u dobi od 49 i 36 godina. Spomenute osobe fizički su napadnute na području Škurinja u Rijeci, unutar i ispred ugostiteljskog objekta te na obližnjem parkiralištu. Prema dosad utvrđenom, u ovom događaju učestvovala  su dvojica hrvatskih državljana u dobi od 40 i 37 godina protiv kojih će biti podnijeti optužni prijedlozi”, saopšteno je iz policije.

Motorna pila je bila uključena i izazivala je veliku buku, a čula se i vika muškaraca koji su se očigledno negdje još ranije sukobili prije nego je sve eskalirano, piše portal “Riječanin”, koji je objavio fotografije s mjesta događaja.

Na fotografijama se mogu vidjeti i tragovi krvi koji svjedoče o pravom hororu koji se tu odigrao u srijedu naveče.

Prema svjedočenjima prolaznika, bio je to sukob više muškaraca od kojih je grupa od nekoliko njih najprije izazivala muškarca koji je kasnije dograbio motornu pilu, a nakon što je ovaj počeo progoniti jednog od njih s “motorkom” u rukama, njegovi prijatelji su se “pregrupisali” i napali ga.

Navodno su uspjeli da ga razoružaju, nakon čega su ga pretukli.

O cijelom događaju obaviještena je i policija, koja provodi istragu. Incident je izazvao nelagodu pa i strah stanara u obližnjim ulicama.