Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

crna gora

Dritan Abazović: Ako smijene ministra rušim Vladu

dritan abazovic – vijesti

Abazović kaže da ne razumije zašto se otvorila nova kriza vlasti i da to nije pitanje za njega

“Ako budemo imali novog ministra policije, onda ćemo imati i novog premijera”, poručio je u intervjuu podgoričkim Vijestima Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

„Nisam došao da bih Crnu Goru slao u podjele, već da dam doprinos da se građani pomire. Rekao sam više puta premijeru i kolegama u Vladi i ponavljam da ako se pređe crvena linija, a posljednjim događajima, mislim da su oni to liniju nagazili. Još jedan korak unaprijed i nije nemoguće da ćemo imati novog ministra unutrašnjih poslova, ali nije ista tako mogućnost da ćemo imati novog premijera. Ja ću nakon toga oboriti Vladu, prestat ću da dajem podršku Vladi ukoliko smatram da čine nešto što je nepravedno“, rekao je Abazović za Vijesti.

Abazović kaže da ne razumije zašto se otvorila nova kriza vlasti i da to nije pitanje za njega.

„Mi smo iz situacije na Cetinju, vrlo kriznoj, izašli po mom sudu sa fenomenalnim rezultatom Uprave policiije, menadžementa… Bez ljudskih žrtava, teških povreda, uz brojne probleme koji prate taj događaj“, rekao je Dritan Abazović.

Potpredsjednik Vlade rekao je da je postignut dogovor sa premijerom da sutra Biro za operativnu komunikaciju zasjeda i da jedna od tačaka bude uspostavljanje komisije od pet članova koja treba da uradi analizu koordinacije sektora bezbjednosti tokom dešavanja na Cetinju.