Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

indija

Druga najpogođenija zemlja koronom na svijetu: Za jedan dan imaju 1.133 preminulih

thumbs_b_c_97ed8425ebfe8f0bb42c010a40a04dc2

Indija ima najveći jednodnevni broj slučajeva oboljenja COVID-19 na svijetu već duže od mjesec dana, pa je postala i druga najpogođenija zemlja iza Sjedinjenih Američkih Država

U Indiji je u utorak potvrđeno 1.133 preminulih od posljedica zaraze novim koronavirusom u posljednja 24 sata, što je najviše od početka pandemije u jednom danu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo zdravstva Indije također je izvijestilo o 75.809 novih slučajeva zaraze koronavirusom, čime se ukupan broj povećao na gotovo 4,3 miliona. Time je nastavljen trend rasta broja oboljelih od COVID-19, nakon što su ublažene restriktivne mjere zbog smanjenja posljedica na ekonomiju. Ukupan broj preminulih od posljedica zaraze koronavirusom u Indiji sada iznosi 72.775, dodali su iz ministarstva.

Indija ima najveći jednodnevni broj slučajeva oboljenja COVID-19 na svijetu već duže od mjesec dana, pa je postala i druga najpogođenija zemlja iza Sjedinjenih Američkih Država.

Porast slučajeva dijelom je posljedica povećanog broja testiranja. Broj dnevnih testova provedenih u cijeloj zemlji popeo se na više od milion. Do sada se od COVID-19 oporavilo gotovo 3,3 miliona ljudi, zaključili su iz Ministarstva zdravstva Indije.