hrvatska

Državljanin BiH izgubio život u stravičnoj nesreći

nesreca – hrvatska 2

Policija objavila detalje teške nesreće kod Karlovca, pod prikolicom tegljača život je izgubio mladi vozač (26)

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer oko 19.25 sati dogodila na Državnoj cesti 1 (D-1) u Cerovcu Vukmanićkom nedaleko Karlovca u Hrvatskoj, život je pod prikolicom tegljača izgubio 26-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, potvrdila je jutros karlovačka policija.

Opisujući nesreću navode da je 57-godišnji hrvatski državljanin koji je sjedio za volanom tegljača zagrebačkih registarskih oznaka iz neutvrđenog razloga izgubio nadzor nad upravljačem te udario u vozilo koprivničkih registracijskih oznaka koje mu je dolazilo u susret.

Teretno vozilo spuštalo se sa Slunjskih Brda, a udar u automobil je bio strašan. Tegljač se prevrnuo, a onda zajedno s automobilom otklizao van kolnika na zelenu površinu kraj ceste, pri čemu se dio tereta s priključnog vozila, ambalaža s prehrambenim proizvodima, prevrnuo na vozilo.

– Tom prilikom smrtno je stradao 26-godišnji vozač, a 36-godišnji putnik iz automobila i 57-godišnji vozač teretnog automobila teško su povrijeđeni. Na mjestu događaja uviđajem je rukovodio zamjenik županijske državne odvjetnice, a saobraćaj je bio u prekidu od trenutka nesreće do 23.40 sati – kažu u PU karlovačkoj, navodeći da se i dalje provodi kriminalističko istraživanje.

Neki očevici izjavili su da je teretno vozilo prije prelaženja u suprotnu traku i udara u automobil krivudalo po cesti, no sve činjenice otkrit će policija u svojem istraživanju.