Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poginulo 10-godišnje dijete

Državljanin BiH uhapšen nakon tragične nesreće u Hrvatskoj

nesreca brinje pixell (1)

Autocesta na dijelu na kojem se dogodila nesreća, nedaleko od čvora Brinje, naime ima tri saobraćajne trake, a ne dvije i zaustavnu

Objavljeni su detalji tragične nesreće na autocesti A1 kod Brinja u kojoj je poginulo dijete (10), a roditelji i drugo dijete završili u bolnici.

Do nesreće je, piše Index.hr, došlo kad je vozač kamiona (46), državljanin Bosne i Hercegovine, naletio na automobil u kojem je bila poljska porodica na povratku s ljetovanja.

Sada je otkriveno kako je automobil poljskih registarskih oznaka bio zaustavljen u krajnjoj desnoj traci autoceste kada je u njegov stražnji kraj udario kamion i praktički samljeo pola automobila.

Objavilo je to Županijsko državno odvjetništvo navodeći kako je poljski automobil bio zaustavljen na autocesti iz zasad nepoznatog razloga.

Autocesta na dijelu na kojem se dogodila nesreća, nedaleko od čvora Brinje, naime ima tri saobraćajne trake, a ne dvije i zaustavnu.

U saobraćajnoj nesreći smrtno je stradao 10-godišnji putnik u putničkom automobilu poljskih registarskih oznaka, dok je 38-godišnji vozač tog automobila zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, a dvoje je putnika zadobilo lake tjelesne ozljede.

Ličko-senjsko Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu naložilo je provođenje daljnjih dokaznih radnji i uviđaja radi utvrđivanja svih okolnosti nastanka nesreće.

46-godišnji vozač kamiona je uhapšen.