Globus

Saradnja policije dvije države

Državljanin BiH uhapšen u Zagrebu, psi Snoopy i Maša otkrili drogu u autu

06/12/2019

Zajedničkom međunarodnom policijskom aktivnošću spriječena je daljnja preprodaja zaplijenjenog kokaina, a ujedno je zaplijenjeno i 6.500 eura

Nakon suradnje policija Hrvatske i Bosne i Hercegovine, uz pomoć dva obučena policijska psa na području Zagreba jučer je u dva osobna vozila pronađeno 2,4 kilograma kokaina zbog čega je priveden jedan državljanin Hrvatske i jedan državljanin BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstva Republike Hrvatske (MUP RH) je izvijestio kako su jučer, 5. decembra, policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – PNUSKOK, Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Hrvatske su, u saradnji s redarstvenim vlastima BiH, policijom Banja Luke, proveli zajedničku koordiniranu aktivnost usmjerenu na suzbijanje međunarodnog krijumčarenja droga.

“Dva službena policijska psa za detekciju droga, Snoopy i Maša, obavili su pregled zaustavljenih vozila te pozitivno reagirali, a što je ukazivalo na sumnju da se u zaustavljenim vozilima na prikriveni način prevozi droga”, priopćeno je.

Nakon provedene pretrage vozila utvrđeno je da su dvojica spomenutih muškaraca u vozilima prevozili ukupno 2,442 kg kokaina u dva pakiranja, a droga je bila namijenjena daljnjoj preprodaji na ilegalnom narko tržištu.

Opisanom zajedničkom međunarodnom policijskom aktivnošću spriječena je daljnja preprodaja zaplijenjenog kokaina, a ujedno je zaplijenjeno i 6.500,00 eura.

Osumnjičeni muškarci su danas, 6. decembra predati pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama nadležnom državnom odvjetništvu, priopći je MUP Hrvatske.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.