Đukanović otvoreno optužio Rusiju za pokušaj terorizma

milo djukanovic333

Lider Demokratske partije socijalista i bivši crnogorski premijer Milo Đukanović otvoreno je optužio Moskvu da je na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra prošle godine, pokušala izazvati krvoproliće “kako bi ostvarila pojačani utjecaj na Balkanu”.

“To je bio pokušaj koji je generiran od aktualne moskovske politike koja, želeći da ostvari pojačan utjecaj na Balkanu, želi da namiruje svoje račune sa zapadnim partnerima ili protivnicima, ovisno od vremena u kojem to gledamo, prije svega s Evropom i Amerikom. Taj pokušaj se nije mogao izvršiti bez pomoći domaćih izviđača”, prenosi Tanjug Đukanovićevu izjavu.

Po njegovim riječima, u crnogorskim političkim redovima dio političkih struktura, okupljenih oko politike Demokratskog fronta, stavio se u funkciju rušenja Crne Gore i njezine budućnosti u interesu stranih političkih centara.

“Ono što je još gore jeste da to rade bez imalo stida, ističući s ponosom ta svoja putovanja, sve svoje komunikacije, svu prošnju para u kojoj su bili prije nekoliko dana u Moskvi, s namjerom da osiguraju dodatne fondove kako bi završili posao koji nisu završili 16. oktobra”, kazao je Đukanović.