Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Đukanović: U Crnoj Gori pokušan je državni udar

aa_picture_20151025_6615404_web

Predsjednik crnogorske Vlade Milo Đukanović ocijenio je da su protesti Demokratskog fronta u subotu uvečer predstavljali pokušaj državnog udara i da u političkoj ravni nema nikakve dileme da odgovornost za događaje snosi organizator skupa, saopćila je Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

“Odgovorni su organizatori tog protesnog skupa i oko toga makar u političkoj ravni ne može biti dileme”, rekao je Đukanović u subotnjem intervjuu u Dnevniku Hrvatske televizije.

Dodao je da protesti nisu ekslairali u nasilje ranije “prije svega zbog uzdržanosti policije i drugih državnih organa koji su radili na obezbijeđivanju tog skupa.

Milo-Djukanovic

“U jednom trenutku u subotu navečer to je preraslo u otvoreno brutalno nasilje, u pokušaj zauzimanja državnih institucija, dakle, u pokušaj definitivno nasilnog rušenja vlasti zbog promjene kursa državne politike i onda je naravno moralo doći do odgovora policije koji je po mom sudu bio u skladu sa Ustavom i zakonom i onim što su policijska ovlaštenja predviđenja za postupanje u takvim situacijama”, rekao je Đukanović.

Đukanović je odgovarajući na pitanje novinara ko stoji iza protesta rekao da je novost činjenica da iza takvih skupova ne stoji Srbija.

“Ono što je novina to je da se državna politika Srbije zaista ni jednom riječju, ni jednim gestom nije uplitala u ono što su, uslovno rečeno, politička previranja. Nažalost, ona nisu bila samo politička. Ali velikosrpski nacionalistički krugovi u Srbiji jesu to radilil i kao što vidite rade i danas”, rekao je predsjednik crnogorske Vlade.