Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dužnosnici State Departmenta potpisali pismo protiv uredbe Trumpa

state department

Oko 900 dužnosnika State Departmenta potpisalo je interni protestni memorandum u kojemu se izražava nezadovoljstvo uredbom američkog predsjednika Donalda Trumpa o imigraciji i zabrani ulaska u SAD državljanima sedam muslimanskih zemalja, rekao je za Reuters izvor blizak dokumentu.

Visoki dužnosnik State Departmenta potvrdio je da je memorandum predan vršitelju dužnosti državnog sekretara Tomu Shannonu preko internog “protestnog kanala”, procesa kroz koji dužnosnici mogu izražavati svoje nezadovoljstvo nekom politikom.

Glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer rekao je da je upoznat s pismom, ali je naglasio da karijerni diplomati mogu ili “slijediti politiku ili mogu ići kud žele”.

U nacrtu dokumenta koji je Reuters dobio na uvid navodi se da Trumpova uredba kvari odnose s pogođenim zemljama, potiče antiameričko raspoloženje i šteti onima koji traže ulazak u SAD na temelju humanitarnih razloga.

U pismu se tvrdi da je uredba protivna “američkim vrijednostima poput nediskriminacije, fair playa i dobrodošlice stranim posjetiteljima i imigrantima”.