Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dva heroja spriječila još veću tragediju u Srbiji

zrenjanin pucnjava3

Siniša Zlatić (38) koji je u noći s petka na subotu iz automatskog oružja ubio pet osoba, a ranio 20 u kafiću ‘Macchiato’ u Žitištu na području Zrenjanina u Srbiji uhapšen je nedugo nakon masakra, piše Blic.

Veća tragedija spriječena je samo zahvaljujući dvojici mladića koji su mu u jednom trenutku hrabro oteli kalašnjikov i time ga spriječili da dalje puca.

Zlatić je, naime, oko 1 sat iza ponoći došao u kafić gdje je ugledao bivšu suprugu Dijanu Zlatić sa Stevanom Jojićem za kojega mještani pričaju da su bili u ljubavnoj vezi. Kako kažu, Jojić je nedavno došao iz Švicarske gdje radi, kako bi proveo odmor s njom u Srbiji. Međutim, Dijanina porodica demantira da su njih dvoje ikada bili par.

Kad ih je Siniša vidio u istom kafiću, rekao je da će ih sve pobiti, a nedugo zatim vratio se s automatskom puškom.

U kafić je ušao sa vrtne strane, stao iza frižidera i drvenog šanka i zapucao. Pritom je prošao kraj Isidora Šučevića i Milana Majkića, međutim, oni nisu stigli odreagirati prije nego što je Zlatić otvorio vatru.

Nakon što je ispalio dva šaržera Šučević i Majkić iskoristili su sekundu njegove nepažnje i skočili na njega kako bi mu oteli pušku. Ubicu je ovo zbunilo te se dao u bijeg iz kafića.

Gosti su pozvali policiju, koja je Zlatića uhapsila u obližnjoj ulici, piše Blic.