Globus

Ubistvo u Srbiji

Dva prijatelja se tukla do smrti, udarali se flašama, ciglama i komadima betona

12/02/2020

Svađa je prerasla u tuču sa smrtnim ishodom, najverovajtnije pod ozbiljnim dejstvom alkohola

Aleksandar Aleksić (29) usmrtio je nakon svađe na seoskom fudbalskom igralištu Igora Vinajia (41) u ponedjeljak naveče u Kuli u Srbiji.

Svađa je prerasla u tuču sa smrtnim ishodom, najverovajtnije pod ozbiljnim dejstvom alkohola. Osumnjičeni je koristio razbijenu flašu i komad betona te na taj način usmrtio četredetjednogodišnjeg muškarca na tribinama igrališta Fudbalskog kluba “Rusin”.

Kako kažu mještani ovog vojvođanskog sela dvojica muškaraca sjedeli su na tribinama i pili, a sukob je izbio oko 20 sati. Kako navode mještani, muškarci su se potukli zbog “neraščišćenih privatnih odnosa”. Kako smatraju, najvjerovatnije, zbog jedne djevojke.

– Pili su sami, tako da nije bilo svjedoka zločina. Poznato je samo da su se u jednom momentu potukli i Igor je izvukao deblji kraj. Po tragovima koji su ostali na igralištu, nakon obračuna, Aleksić i Vinaji tukli su se razbijenom flašom, ciglama i komadima betona – kaže jedan od mještana Ruskog Krstura za Blic.

On dodaje da Aleksandar poslije brutalne tuče nije pobjegao s lica mjesta već je otišao u prodavnicu, u kojoj su prethodno kupovali alkohol, i rekao zaposlenima da pozovu hitnu pomoć i policiju jer su se potukli i jer “Igor leži na igralištu i ne ustaje”.

Na lice mjesta ubrzo su stigli Hitna pomoć i policija, ali su samo mogli da konstatuju smrt Vinajia, a policija je Aleksića odmah uhapsila.

Kako dodaju mještani, tokom zimskih dana na igralištu se obično okuplja omladina koja se tu druži, često se čuje graja, pa niko nije mogao da sluti šta se zapravo dešava to kobno veče.

Igor je bio nezaposlen i povremeno je radio kao sezonac.

Osumnjičeni Aleksić je pomagao grobarima na lokalnom groblju kada su sahrane. Živio je sam sa bratom, hapšen je nekoliko puta i bio je u zatvoru, a u selu ga znaju kao problematičnog momka sklonog porocima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.