Globus

tragedija u kosovu

Dvoje djece od 9 i 11 godina utopilo se u jezeru: Tokom kupanja nisu uspjeli izaći iz vode

17/06/2020

Dvoje djece starosti 9 i 11 godina tokom kupanja u malom vještačkom jezeru nisu uspjela da izađu iz vode

Dvoje djece se jučer prilikom kupanja utopilo u vještačkom jezeru u selu Miloševo, kod Obilića, saopštila je kosovska policija.

U saopštenju za medije navodi se da je jučer oko 15 sati Policija Kosova dobila informaciju da u selu Miloševo, opština Obilić, dvoje djece starosti 9 i 11 godina tokom kupanja u malom vještačkom jezeru nisu uspjela da izađu iz vode. Stradala djeca su bili u rodbinskoj vezi.

Sa njima se kupalo i treće dijete, koje je otrčalo i zatražilo pomoć najbližih građana.

“Policija je odmah izašla na lice mjesta zajedno sa ljekarskim timom. Građanin je uspio da izvuče jedno dijete iz vode. Građanin i medicinski tim pružili su prvu pomoć djetetu, ali na osnovu nalaza ljekara, tijelo nije davalo znakove života”, piše u saopštenju.

Potragu za drugim djetetom nastavio je tim dežurne i spasilačke službe Kosovskih bezbjedonosnih snaga i oni su uspjeli da pronađu drugo tijelo oko 17,10 sati, koje je takođe na osnovu nalaza medicinskih timova koji su bili na mjestu događaja bilo bez znakova života.

Tužilac i gradonačelnik Obilića izašli su, takođe, na lice mjesta.

Relevantne policijske jedinice, uključujući policijske istražitelje i kriminalističke tehničare, pregledale su mjesto događaja. Na osnovu odluke tužioca, dva beživotna tijela su poslata na Institut za sudsku medicinu na obdukciju i slučaj je pokrenut kao ‘istraga smrti’.

Slučaj će upotpuniti policijski istražitelji izjavama, relevantnim dokazima i izvještajem sa obdukcije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.