Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

represija

Ekipa CNN-a uhapšena dok je izvještavala o protestima u Minneapolisu (VIDEO)

EZL9xX2XQAIwki4

Dok se javljao uživo u program, Jimenezu su stavljene lisice na ruke, a zatim je priveden. Privedeni su i producent i snimatelj CNN-a

Državna patrola Minnesote u petak je uhapsila televizijsku ekipu CNN-a, dok su izvještavali o nasilnim protestima u Minneapolisu nakon smrti Georgea Floyda, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz sjedišta CNN-a u Atlanti rekli su da je ekipa, u kojoj je bio i novinar Omar Jimenez, puštena na slobodu u petak ujutro.

Dok se javljao uživo u program, Jimenezu su stavljene lisice na ruke, a zatim je priveden. Producent i snimatelj CNN-a, također su privedeni s lisicima.

CNN-ov komunikacijski tim ranije je na Twitteru objavio da je ekipa uhapšena “zbog obavljanja poslova, uprkos tome što su se identifikovali, što predstavlja očito kršenje njihovih prava“.

Državna patrola Minnesote objavila je na Twitteru da su novinari bili među četiri osobe uhapšene, dok su njeni pripadnici “čistili ulice i vraćali javni red i mir“. Dodaje se da su pušteni nakon što je potvrđeno da su članovi medijske ekipe.

Zapaljena je Treća policijska stanica uprave Minneapolis u četvrtak kasno uvečer tokom protesta zbog smrti Georgea Floyda, nenaoružanog crnca koji je umro prilikom hapšenja, nakon što ga je bijeli policajac oborio i nekoliko minuta mu držao koljeno na vratu. Demonstracije bijesnih građana rasplamsale su se širom Sjedinjenih Američkih Država.