Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

paraćin

Eksplozija plina uništila stan i ubila ženu. Zgrada devastirana, iz nje evakuisani stanari

Foto: MUP Srbije

Stan je od detonacije dosta urušen, a oštećeni su i okolni stanovi i ozbiljno urušena fasada zgrade.

Žena povrijeđena u eksploziji koja se dogodila u stanu u stambenoj zgradi u Paraćinu jučer, preminula je u bolnici, potvrđeno je RTS-u. Još dvije osobe zbrinute su zbog zbog lakših teljesnih povreda. Eksplozija se dogodila nešto prije 15 sati u stanu na trećem spratu zgrade u Ulici Majora Gavrilovića u Paraćinu.

Stan je od detonacije dosta urušen, a oštećeni su i okolni stanovi i ozbiljno urušena fasada zgrade.

Opštinski Štab za vanredne situacije u Paraćinu, na vanrednoj sednici koja je održana elektronski, donio je zaključak o proglašenju vanredne situacije na dijelu teritorije opštine Paraćin – u MZ Centar 2, zbog eksplozije, usljed pucanja plinske boce, koja se popodne dogodila u jednom od stanova stambene zgrade u Ulici majora Gavrilovića, broj 9, objavljeno je na sajtu opštine Paraćin.

Štab je, kako se navodi na sajtu, donio ovu odluku kako bi sve službe mogle da djeluju pravovremeno i pruže pomoć u otklanjanju materijalne štete, koja je nastala na imovini, domaćinstvima i okolnoj infrastrukturi, neposredno rukovode i koordiniraju u postupcima za smanjenje rizika.

Foto: MUP Srbije

“Više porodica, odnosno lica evakuisanih iz same zgrade u kojoj je došlo do eksplozije kao i iz okolnih oštećenih objekata, koje su i posredno pogođene ovim nesretnim događajem, biće privremeno smješteno te je naloženo DOO Novica Prestiž Plus, da privremeni smještaj obezbjedi s obzirom na stanje zbog kojeg ova lica ne mogu ostati u svojim stanovima”, navodi se.

Do eksplozije najvjerovatnije došlo zbog pucanja plinske boce.