Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

El Chapo tokom bijega obavio operaciju genitalija

El Chapo Guzman

Joaquin El Chapo Guzman, jedan od najpoznatijih narkobosova, dok je bio u bijegu, bio je na operaciji genitalija, piše Business Insider.

Na operaciji je bio negdje između septembra i oktobra 2015. godine, svega nekoliko mjeseci nakon bijega iz zatvora. Operisali su ga u meksičkom gradu Tijuana.

Business Insider piše kako je Guzmanu, za kojeg se vjeruje da ima oko 60 godina, ugradili implantat u testis kako bi mu poboljšali cirkulaciju i kako bi ublažio erektilnu disfunkciju. To je navodno bio jedini put kada je Guzman napustio svoje skrovište u kojem je i pronađen.

El Chapo se nakon operacije sastao s glumcem Seanom Pennom i meksičkom glumicom Kate del Castillo s kojom je uglavnom flertovao. Guzman je glumici, koju je u mobitelu imao pod imenom “Hermosa” (ljepotica) slao poruke kako se želi ponovno naći s njom. U jednoj od poruka El Chapo, koji je oženjen bivšom manekenkom Emom Coronel i s njom ima djecu, glumici piše i da je o njoj govorio svojoj majci, a naziva je i najinteligentnijom ženom na svijetu.

Kate del Castillo

– Kako je najbolja i najinteligentnija žena na svijetu kojoj se veoma divim? – pisao je Guzman.

Inače, Guzman ima čak 18 djece.

Podsjećamo, El Chapo je po drugi put iz zatvora Atiplano pobjegao 12. jula prošle godine. Nakon bijega vlasti su otkrile tunel od 1,5 kilometara koji je narkobos iskopao kako bi pobjegao iz strogo čuvanog zatvora. El Chapo je doslovce nestao kroz rupu u svojoj zatvorskoj kupaonici. Uhapšen je početkom januara ove godine.