Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Suđenje u Crnoj Gori

Emina tvrdi da nije kriva za smrt mladića: “Njih dvoje je trčalo unazad”

emina-adrovic-

Adrovićeva na glavnom pretresu je pred Tužiocem iskoristila svoje pravo i branila se ćutanjem, ali sada želi da pruži odbranu, ne i da odgovara na pitanja

Budvanka Emina Adrović izjavila je na početku suđenja za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo srbijanski državljanin Miloš Vukomanović, dok je njegova vjerenica Snežana Rudinac (24) teško povrijeđena, da žali zbog tragedije ali da ne priznaje krivicu.

“Jako mi je teško, ovo mi je totalno promijenilo život. Želim da porodici Vukomanović izjavim iskreno saučešće i nadam se brzom oporavku Snežane. Stalno se raspitujem za njeno zdravlje. Međutim, ja ne osjećam krivicu jer nisam nikako mogla da izbjegnem nezgodu, niti da predvidim njihovo kretanje i naglo vraćanje unazad”, izjavila je Adrović pred sudijom kotorskog suda, prenioo je podgorički Dan.

Adrovićeva na glavnom pretresu je pred Tužiocem iskoristila svoje pravo i branila se ćutanjem, ali sada želi da pruži odbranu, ne i da odgovara na pitanja.

“Jako mi je teško da odgovaram, imam poteškoća da se koncentrišem”, rekla je Adrovićeva, navodeći da ostaje kod odbrane date pred Višim državnim tužilaštvom u Podgorici 31. jula 2018, s tim što je dodala da je tada pogrešno rekla ime oštećenog da je Marko, iako je znala da je Miloš.

Ona je pojasnila dio izjave u kojoj je navela da su oštećeni trčali unazad.

U optužnici kotorskog tužilastva navodi se da je optužena Emina Adrović, 18 . jula, 45 minuta nakon ponoći u Bečićima, upravljala automobilom “audi”, krećući se brzinom od 60 kilometara na sat, na dionici gde je ograničenje 50 kilometara na sat.

Iako je bila svjesna da može počiniti krivično djelo, olako je držala da do toga neće doći ili da će to moći spriječiti, piše u optužnici. Nailazeći na raskrsnicu i pješački prelaz na kom su bili Vukomanović i Rudinac, optužena nije prikočila već je prednjim dijelom automobila udarila u njih. Vukomanović je zadobio povrede od kojih je ubrzo preminuo dok je Rudinac teško povrijeđena.

Adrović je uhapšena dva sata nakon nesreće.