Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zvanične brojke

Epilog stravične nesreće nadomak Gradiške: 18 osoba povrijeđeno, među njima ima i djece

kolona kamion nesreća
Foto: radiong.hr

Prije navedenoga naleta na vozila u koloni, probio rampu na naplatnoj stanici Okučani, gdje je nastavio kretanje do mjesta saobraćajne nesreće

Ukupno 18 ozlijeđenih osoba, od kojih troje teže, primljeno je poslijepodne u novogradišku bolnicu nakon saobraćajne nesreće kod Novog Varoša, oko pet kilometara prije graničnog prijelaza Gradiška.

– Zaprimili smo 18 ozlijeđenih osoba, tri su teško ozlijeđene. Još uvijek su ozlijeđeni u obradi. Među ozlijeđenima ima i djece. Tri teško ozlijeđene osobe nisu u životnoj opasnosti, ali imaju teške ozljede, potvrdio je dežurni hirurg novogradiške bolnice dr. Darko Kikić.

kolona kamion nesreća
Foto: radiong.hr

Teška nesreća dogodila se oko 16,30, a prema podacima Policijske uprave brodsko-posavske, saobraćajnu nesreću izazvao je kamion koji je udario na kolonu od petnaestak vozila.

Policijska uprava brodsko-posavska saopćila je kako je, prema dosad prikupljenim informacijama, 35-godišnji vozač teretnog vozila (državljanin Rumunije), prije navedenoga naleta na vozila u koloni, probio rampu na naplatnoj stanici Okučani, gdje je nastavio kretanje do mjesta saobraćajne nesreće.

Svjedoci udesa su kazali policiji da je udarac u zadnje vozilo u koloni bio silovit što ukazuje na veliku brzinu kretanja i navodno bez kočenja.

Granični prijelazi Stara Gradiška i Gradiška bili su tokom noći zatvoreni za saobraćaj. Noćas, nakon što je očišćen put i sklonjena polupana auta, u 3:15 sati prijelaz je otvoren za saobraćaj i sve se odvija bez ikakvih smetnji, te nema dužih zadržavanja.