Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Erdogan: Biznismeni koji premještaju imovinu u inostranstvo su izdajnici

erdogan

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je u nedjelju da su svi biznismeni koji pokušavaju premjestiti svoju imovinu u inostranstvo izdajnici te je pozvao svoju vladu da blokira takve poteze.

– Vidim u vijestima da neki biznismeni pokušavaju premjestiti svoja sredstva u inostranstvo i pozivam svoju vladu da to ne dozvoli jer su ti ljudi izdajnici – kazao je Erdogan.

Govoreći pred članovima svoje vladajuće stranke AK u istočnoj pokrajini Mus, Erdogan nije imenovao pojedince, niti je naveo imena firmi ili zemalja gdje se navodno premještaju sredstva.

Njegovi komentari su uslijedili nakon što je državna novinska agencija Anadolija izvijestila u petak da će turski tužitelji zaplijeniti sredstva tursko-iranskog trgovca zlatom Reze Zarraba, koji surađuje s američkim tužilaštvom u suđenju turskom direktoru banke koji je optužen da je kršio američke sankcije protiv Irana.

– Ne možemo biti ljubazni prema onima koji zarađuju novce u ovoj državi i onda odnose svoju zaradu drugdje – kazao je Erdogan.