Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Erdogan o usvajanju prijedloga ustavnih izmjena: Turska će načiniti novi skok

turska_parlament_1

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Istanbulu kako će Turska nakon potpunog usvajanja ustavnih promjena načiniti novi skok, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je govorio na ceremoniji otvaranja metroa u istanbulskoj četvrti Pendik, a tom prilikom se osvrnuo na aktuelna dešavanja.

Osvrnuo se i na paket prijedloga o ustavnim izmjenama, koje je jutros usvojio turski parlament.

“Parlament je jutros dao dobar odgovor onima koji pitaju: ‘Šta ste to vi uradili?’ No, pravi odgovor će im ipak dati narod, koji će donijeti pravu odluku. Turska će nakon toga načiniti novi skok”, rekao je Erdogan.

Osvrnuo se na i sinoćnje napade na zgradu Direkcije istanbulske policije i sjedište Stranke pravde i razvoja (AK Parti).

“Oni će nastojati da zamrače našu budućnost, a mi ćemo svakom investicijom i napravljenim korakom osvjetljavati našu budućnost. Oni će paliti terorističkim oružjem i bombama, a mi ćemo podizati i graditi. Oni će nas putem financijskih spekulacija vući prema dnu, a mi ćemo ići ka vrhu. Oni će tražiti puteve za ubijanje, a mi ćemo puteve za život. Jer mi smo svi zajedno Turska”, kazao je Erdogan.