Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

turski predsjednik

Erdogan se prvi put oglasio nakon pobjede Bidena i poslao mu poruku, sjetio se i Trumpa

erdogan biden

U svojoj poruci objavljenoj na društvenoj mreži Twitter Erdogan je ponovio odlučnost Ankare da u narednom periodu blisko sarađuje sa američkom administracijom

Turski predsjednik Recep Tayip Erdogan čestitao je danas novoizabranom predsjedniku Josephu Bidenu i potpredsjednici Kamali Harris za pobjedu na izborima.

Bilateralni odnosi između Turske i SAD su zategnuti oko niza pitanja, uključujući kupovinu ruskog protivraketnog sistema “S-400”, nesuglasica u Siriji, hapšenja zaposlenih u američkom konzulatu i građana u Turskoj.

U svojoj poruci objavljenoj na društvenoj mreži Twitter Erdogan je ponovio odlučnost Ankare da u narednom periodu blisko sarađuje sa američkom administracijom.

U saopštenju iz kancelarije turskog predsjednika navodi se da je Erdogan poslao poruku i američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

“Bez obzira kakvi budu zvanični izborni rezultati, zahvaljujem Vam na iskrenoj i odlučnoj viziji iznesenoj za tursko-američke odnose koji su se razvijali na osnovu zajedničkih interesa i vrijednosti tokom vašeg mandata”, naglasio je Erdogan u poruci.