Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BiH ima podršku Hrvatske na putu ka EU i NATO-u

damir-krsticevic12

Saradnja sa BiH za hrvatsku vanjsku i sigurnosnu politiku od neprocjenjive važnosti s obzirom da dijelimo najdužu granicu koja je utemeljena na Dejtonskom mirovnom sporazumu, čiji je garant i Hrvatska rečeno je tokom susreta potpredsjednika Vlade i ministra odbrane Hrvatske Damira Krstičevića sa Renatom Paškalj, ambasadoricom BiH u Hrvatskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Paškalj je tokom razgovora informisala Krstičevića o aktivnostima koje BiH preduzima i provodi na ispunjavanju uslova za napredak u procesu evropskih integracija, te se zahvalila za pomoć i podršku koju Hrvatska pruža BiH i izuzetnoj saradnji koja se ostvaruje u oblasti odbrane dviju zemlja.

Govoreći o globalnoj i regionalnoj sigurnosnoj situaciji i izazovima sa kojima se suočava cijela Evropa, Paškalj i Krstičević su se usaglasili da je najbolji model za stabilizaciju i prosperitet susjedstva, nastavak evropske i evroatlantske perspektive svih zemalja.

“U tom pogledu BiH će i dalje imati partnera u Hrvatskoj, kao i pomoć u vidu prenošenja vlastitih znanja i iskustava u procesu pristupanja EU i NATO-u”, rekao je Krističević.