Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Blair: Šanse za drugi referendum o Brexitu su 50-50

11/10/2018

Bivši britanski premijer Tony Blair izjavio je da su šanse 50-50 za održavanje drugog referenduma o Brexitu jer je malo vjerovatno da će premijerka Theresa May osigurati većinu u parlamentu tokom glasanja o sporazumu o razlazu s EU.

– Šta god Brexit nudi danas, to će rezultirati značajnom ekonomskom štetom – izjavio je Blair, koji je obavljao premijersku dužnost od 1997. do 2007. godine.

– Još vjerujem kako je moguće da se Brexit zaustavi, mislim da nema većine u parlamentu za svaki prijedlog koji premijerka iznese – kazao je Blair za Reuters, dodajući je on lično želio drugi referendum.

Manje od šest mjeseci uoči najavljenog britanskog napuštanja EU, malo je toga jasno kako će peta ekonomija svijeta i moćni finansijski centar poslovati s EU nakon Brexita. May pokušava postići dogovor na unutrašnjem planu, ali je neizvjesno da li će biti odobren u britanskom parlamentu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.