Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Brisel ohrabruje preduzeća i banke da posluju u Iranu

14/06/2016

Evropska unija /EU/ ohrabruje preduzeća i banke da posluju u Iranu nakon potpisivanja nuklearnog sporazuma, izjavila je danas visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federica Mogherini.

“Tokom prva četiri mjeseca ove godine trgovina između EU i Irana povećala se za 22 posto”, rekla je Mogherini na konferenciji za novinare u Norveškoj.

Ona je dodala da Brisel aktivno sarađuje sa poslovnom zajednicom i bankama u Evropi i drugim mjestima kako bi podstakao njihovo angažovanje u Iranu.

Ministar spoljnih poslova Irana Mohammad Javad Zarif naglasio je na današnjoj konferenciji za novinare u Oslu da SAD moraju da učine više kako bi podstakle banke da posluju sa Iranom nakon ukidanja sankcija, te dodao da je važno da svi shvate da će sporazum biti održiv ukoliko njegovo sprovođenje bude predstavljalo dobitnu kombinaciju za sve učesnike.

Komentari