Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brkić: Integracijski put BiH put jačanja evropskih vrijednosti u BiH

bih_ceska_izaslanstvo

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je juče u posjet izaslanstvo Odbora za vanjske poslove, obranu i sigurnost Senata Češke Republike, predvođeno predsjedateljem Odbora Františekom Bublanom.

Brkić se zahvalio sugovornicima na suradnji na svim razinama koja je posljedica kontinuiteta pozitivnih i frekventnih odnosa Bosne i Hercegovine i Češke Republike, kao i na zadržanom fokusu Češke Republike na BiH i regiji, priopćeno je danas iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Upoznao je senatore da je članstvo BiH u Evropskoj uniji i jačanje integracija s NATO Savezom perjanica vanjskopolitičkog djelovanja Bosne i Hercegovine i ovog saziva Vijeća ministara BiH.

Napomenuo je da je integracijski put BiH put jačanja europskih vrijednosti u BiH, te zahvalio se na potpori Češke Republike u procesu euro i euroatlantskih integracija BiH.

Tijekom razgovora, istaknuo je važnost euroatlantskog puta BiH navodeći vrijednosti EU i NATO Saveza kao sigurnosni kišobran koji znači trajniju stabilnost unutarnju ali i BiH u regiji.

Rekao je da je punopravno članstvo u EU i aktivacija Akcijskog plana za članstvo (MAP) u NATO za BiH koncenzualno prihvaćeno od svih strana u BiH i napomenuo da bi za Bosnu i Hercegovinu aktivacija Akcijskog plana za članstvo (MAP) bila potrebna pozitivna poruka da nije izostavljena iz integracije jugoistočne Evrope.

Razgovarano je i o mogućim poljima suradnje za dodatno unapređenje odnosa dviju zemalja, političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, odnosima sa susjedima kao i suradnji i odnosima s drugim zemljama značajnim za Bosnu i Hercegovinu.