Čović se sastao sa Šuicom i Radošom u Bruxellesu

covic-bruxelles111

Potpredsjednica Izaslanstva Evropskog parlamenta za odnose s Bosnom i Hercegovinom i Kosovom Dubravka Šuica i zastupnik Jozo Radoš sastali su se danas u Evropskom parlamentu u Bruxellesu s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Evropske pučke stranke.

Europarlamentarci Šuica i Radoš izmijenili su mišljenja s Čovićem i dogovorili su još čvršće formaliziranje i institucionaliziranje suradnje između hrvatskih europarlamentaraca i Misije BiH pri EU na čelu s novoimenovanom veleposlanicom Lidijom Topić, a sve u cilju ubrzavanja procesa euroatlanskih integracija Bosne i Hercegovine.

Uz veleposlanicu Topić sastanku je prisustvovao i zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić, Tonka Krešić, šefica Kabineta člana Predsjedništva BiH, Dražen Gagulić, ministar savjetnik u Misiji BiH pri EU, a Čović je održao sastanak i s izvjestiteljem Europskog parlamenta za BiH Cristianom Dan Predom.
Sudionici sastanka suglasni su da je Unija jedina logična perspektiva za BiH te da ključan pomak na europskom moraju predvoditi članovi Predsjedništva jer su oni ujedno i čelnici stranaka, čime je njihova odgovornost još veća.

Čović je rekao kako postoji konsenzus svih političkih lidera u Bosni i Hercegovini o članstvu u Evropskoj uniji i NATO savezu ističući potrebu provedbe cjelovitog reformskog plana čije su glavne odrednice socio-ekonomske reforme, a nakon toga i reorganizacija države.

Šuica je za kraj iskazala spremnost na suradnju i pomoć BiH na europskom putu kako bi i Hrvati kao i ostala dva naroda bili konstitutivni u punom smislu riječi, navodi se u priopćenju.