Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crnadak na konferenciji “Srbija i evropske integracije zapadnog Balkana”

crnadak eu

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak će učestvovat će danas u Beogradu na konferenciji “Srbija i evropske integracije zapadnog Balkana: Razmjena mišljenja pred Parišku konferenciju o zapadnom Balkanu”.

Crnadak će, uz ministricu bez portfelja u Vladi Srbije zaduženu za evropske integracije Jadranku Joksimović, održati uvodni govor na početku konferencije.

Također, na početku konferencije će govoriti generalni sekretar Austrijsko-francuskog centra za zbližavanje u Evropi Johannes Kyrle, predsjednik Austrijsko-francuskog centra za zbližavanje u Evropi i savjetnik predsjednika IFRI-a Dominique David, te komesar EU za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn.

Konferencija će biti održana u organizaciji Francusko-austrijskog centra za zbližavanje u Evropi, u saradnji s Evropskim fondom za Balkan, Evropskim pokretom u Srbiji i Francuskim institutom za međunarodne odnose iz Pariza (IFRI), saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova (MVP) BiH.