Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cvijanović: RS za aktivnu ulogu u evropskim integracijama BiH

zeljka cvijanovic

Republika Srpska (RS) je opredijeljena da zadrži aktivnu ulogu u procesu evropskih integracija, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH i Dejtonskog sporazuma – izjavila je premijerka RS Željka Cvijanović.

Ona je, u okviru zvanične posjete Sjedinjenim Američkim Državama, prisustvovala prijemu koji je organizovan u Predstavništvu RS-a u Vašingtonu te uručula odlikovanje bivšem kongresmenu Bobu Mekivenu za doprinos u jačanju kulturnih veza i podršku koju je pružio srpskoj zajednici i udruženjima koja djeluju u SAD-u, saopćeno je iz entitetske vlade.

Govoreći o položaju Republike Srpske u svjetlu, kako se navodi, brojnih izazova s kojima se suočava, Cvijanović je naglasila apsolutnu funkcionalnost institucija RS-a i čvrsto opredjeljenje da štiti i jača institucije RS-a u skladu s ustavnim rješenjima.

Ustvrdila je da, uprkos teškom vremenu i složenoj ekonomsko-finansijskoj situaciji kojom je opterećen cijeli region, Vlada RS-a uspijeva da realizuje planirane projekte i aktivnosti.