Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dolazi u posjeti BiH

Dan Preda: Razgovari o izazovima i prioritetima u procesu integracije u EU

dan_preda

Sutra u poslijepodnevnim satima će biti održana konferencija za medije, nakon sastanka Prede i ambasadora EU u BiH Lars-Gunnar Wigemarka sa članovima Predsjedništva BiH, Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem

Izvjestilac Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Cristian Dan Preda, boravit će u dvodnevnoj posjeti BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tokom posjete, koja počinje sutra, Preda će se sastati s novoizabranim predstavnicima vlastima BiH i predstavnicima civilnog društva, kako bi razgovarali o izazovima i prioritetima u procesu integracije u EU.

Sutra u poslijepodnevnim satima će biti održana konferencija za medije, nakon sastanka Prede i ambasadora EU u BiH Lars-Gunnar Wigemarka sa članovima Predsjedništva BiH, Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem.

Istog dana, bit će održan i sastanak sa članovima Kolegijuma Predstavničkog doma BiH. U petak, drugog dana posjete, predviđene su izjave za medije nakon okruglog stola sa članovima Inicijative za monitoring evropskih integracija Bosne i Hercegovine.