EU u fokusu

Delegacija učesnika Svečane akademije “Dana Evrope u BiH” u posjeti fabrici BIMAL

29/06/2015

Povodom obilježavanja “Dana Evrope u BiH” u organizaciji Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini, a u saradnji sa Vladom Brčko distrikta, učesnici Svečane akademije manifestacije posjetili su proizvodne pogone fabrike BIMAL, javlja Anadolu Agency.

Predsjednik Uprave STUDEN Holdinga i generalni direktor BIMAL-a Ilija Studen u fabrici u Brčkom primio je delegaciju od oko 60 učesnika Svečane akademije “Dana Evrope” u Brčkom među kojima su bili Valentin Inzko, visoki predstavnik u BiH, Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Borjana Krišto, zamjenica predsjednika Parlamentarne skupštine BiH, Nada Tešanović, predsjedavajuća Vijeća naroda RS i drugi predstavnici vlasti Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, Republike Srpske i Srbije; ambasadori zemalja Francuske, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Slovačke, Češke, Grčke, Rumunije, Bugarske, Malezije i Vatikana, kao i brojni predstavnici finansijskog i privrednog sektora Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Evropskog pokreta BiH Predrag Praštalo, ispred organizatora cjelokupnog događaja u Brčkom, poručio je kako bez podrške pokrovitelja i poslovnih partnera ova evropska inicijativa ne bi bila u prilici realizovati ovogodišnje obilježavanje Dana Evrope u gradu na Savi.

“Inicijativa Evropski pokret u BiH se zahvaljuje Vladi Brčko distrikta na pokroviteljstvu ovog važnog događaja za Brčko distrikt i Bosnu, a posjeta kompaniji BIMAL je naš oblik zahvalnosti poslovnom sektoru na podršci procesu EU integracija našeg društva”, izjavio je Praštalo.

Na Svečanoj akademiji pod nazivom “Vrijeme je za Evropu i regionalno partnerstvo” koja je uslijedila nakon obilaska fabrike, uručeno je niz priznanja i nagrada za pojedinačni i institucionalni doprinos evropskoj opredijeljenosti Bosne i Hercegovine kroz razne aktivnosti. Nagrade za europsku kompaniju i ličnost godine za Brčko distrikt dodijeljene su kompaniji BIMAL i Iliji Studenu.

“Pojedinačna nagrada ličnost godine Brčko distrikta Iliji Studenu dodijeljena je kao posebna zahvalnost kompaniji BIMAL za pomoć Brčko distriktu, kao i opštinama izvan distrikta koje su najviše stradale tokom poplava u prošloj godini”, objasnila je Nataša Pucar, direktorica korporativnih komunikacija BIMAL-a koja je takođe nagrađena nagradom za ženu menadžera Evrope.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.