Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radionica povodom obilježavanja Evropske klimatske diplomatije

Vilsonovo setaliste jesen

Povodom obilježavanja Sedmice evropske klimatske diplomatije Delegacija Evropske unije u BiH i EU info centar u BiH organizuju inovativnu likovnu eko radionicu za djecu osnovnih škola.

Svi mediji su pozvani na događaj koji će se održati 14. septembra 2016. godine, od 11:00h do 13:00h, na Vilsonovom šetalištu pokraj mosta Ars aevi ili u slučaju kiše u galeriji Historijskog muzeja BiH.

Prisutnima će se obratiti Matt Field, šef političkog odjela u Uredu specijalnog predstavnika Evropske unije i Delegacije Evropske unije u BiH.

Obilježavanjem Sedmice evropske klimatske diplomatije nastoji se istaći pozitivna akcija, koja se u saradnji sa EU i njenim državama članicama obilježava širom svijeta, te podstaći opsežna rasprava i zajednički odgovor na klimatske promjene

Cilj eko radionice, koju će voditi bh. umjetnica Taida Jašarević, je edukacija djece te podizanje svijesti o važnosti recikliranja za zaštitu prirode i očuvanje zdrave životne sredine. Učenici će dobiti i praktično znanje kako od recikliranog papira jednostavnom metodom proizvesti nove listove papira kao materijal za umjetničke radove.

Radovi nastali tokom radionice će naknadno biti izloženi u školama učesnicama i u EU info centru.

Namjenski izrađeni kalupi i druga oprema koji će se koristiti tokom radionice će biti donirani školama čiji će učenici učestvovati u događaju. Ovime će se omogućiti nastavnicima likovne umjetnosti da koncept recikliranja demonstriran u toku radionice primjene u redovnoj nastavi s drugim učenicima.

EU