Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Do sada u Hrvatsku ušlo 373 hiljade izbjeglica

13/11/2015

U Hrvatsku je u četvrtak do 21.00 sati ušlo 8.732 izbjeglica, a od početka krize 372.723, objavilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

U prihvatnom centru u Slavonskom Brodu nalazi se 2.158 osoba.

I dalje se očekuje veliki pritisak izbjegličkog vala iz Republike Srbije.

Slovenija je u srijedu počela postavljati bodljikavu žicu na granici prema Hrvatskoj smatrajući da bi Hrvatska ponovno mogla puštati izbjeglice preko zelene granice.

Između dvije zemlje izbio je spor zbog toga što je dio slovenske ograde postavljen na hrvatskom teritoriju.

Sve zemlje na balkanskoj izbjegličkoj ruti moraju se dogovoriti oko protočnosti svojih granica i izbjeći incidente koji bi narušili sigurnost i njihove odnose, saglasili su se u četvrtak u Zagrebu hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i slovenski predsjednik Borut Pahor.
Dvoje predsjednika nije pred novinarima komentiralo postavljanje žice.

Pahor tvrdi da ponašanje Slovenije ima veze “samo s boljim reguliranjem izbjegličke krize” i motivirano je smanjenom protočnosti na granici s Austrijom.

“To od slovenskih vlasti zahtijeva da približno tako regulira protočnost na hrvatsko-slovenskoj granici, a od hrvatskih vlasti protočnost na granici sa Srbijom”, rekao je Pahor.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.