Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

EU ponovo upozorila Facebook, Twitter i Google

15/02/2018

Evropski komesarka za pravdu Vera Jourova poručila je danas Facebooku, Twitteru i Googleu da moraju da se potrude više da bi uskladili svoje uslove za pružanje usluga sa pravilima EU.

Ona je rekla da su prijedlozi koje su dostavili tehnološki giganti nedovoljni.

Agencija za zaštitu potrošača EU saopštila je da su ove tri kompanije samo djelimično uvažile primjedbe povodom svoje odgovornosti i načina na koji su korisnici obaviješteni o uklanjanju sadržaja ili prekidu ugovora.

Vlasti širom evropskog bloka, koje su zatražile izmjene prošle godine, imaju ovlaštenje da izriču kazne ukoliko kompanije ne budu sarađivale.

“Potrošačka pravila i EU treba da se poštuju i, ako kompanije ne sarađuju, treba da se suoče sa sankcijama”, saopštila je Jourova.

Ona je dodala da pojedine kompanije sada unapređuju bezbjednost svojih platformi za korisnike, ali da je neprihvatljivo to što taj proces još nije završen i da je za sve potrebno toliko vremena.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.