Festivalu KROKODIL Evropska nagrada za komunikacije

udruzenje krokodil

Udruženje KROKODIL, organizator istoimenog regionalnog književnog festivala dobitnik je Evropske nagrade za komunikacije koja je prije nekoliko dana uručena u Briselu.

Tim komunikacija Udruženja KROKODIL prva je organizacija-dobitnik Evropske nagrade za komunikacije u kategoriji NVO/Udruženja koja je i zvanično uručena predstavniku odeljenja komunikacija Udruženja KROKODIL Mileni Berić na gala ceremoniji koja je održana u briselskom hotelu Hôtel de la Poste u okviru Evropskog samita za komunikacije.

Za nagradu su se u užem izboru takmičili i projekti “Gradovi žele dobrodošlicu izbeglicama” (Cities welcome refugees) organizacije Eurocities te Crveni krst Flandrije (Rode Kruis Vlaanderen) kao treća nominovana organizacija u istoj kategoriji.

-Za Udruženje KROKODIL ova nagrada znači mnogo. Ona predstavlja prvu značajnu potvrdu profesionalnog rada svih članova našeg tima i prepoznavanje najboljih, najmodernijih strategija koje primjenjujemo i to od najvećih stručnjaka u ovoj oblasti. Ovakvom prepoznatljivošću ne samo da smo potvrdili da ne zaostajemo za najboljim svjetskim praksama već smo i omogućili širu vidljivost i kredibilitet naše organizacije na širem evropskom, ali i globalnom nivou – rekla je za Fenu Milena Berić iz Sektora za komunikacije Udruženja KROKODIL .

Berić navodi da će Udruženju KROKODIL ova nagrada otvoriti vrata ka novim partnerstvima, a samim tim i dalji rast baziran na stalnom usavršavanju i primjeni znanja kako kroz festival, tako i kroz Kuću za pisce, festival književnosti za djecu KROKODIL i druge programe koje realizuju radi promocije savremene književnosti i kulture čitanja.

Festival KROKODIL (Književno Regionalno Okupljanje Koje Otklanja Dosadu I Letargiju) književni je festival koji na jedinstven i originalan način predstavlja književnost regiona u njenom punom obimu – bez generacijskih, poetičkih, rodnih ili bilo kakvih drugih isključivosti.

Festival KROKODIL je od svog osnivanja 2009. postao jedan od najposjećenijih književnih događaja u regionu. Dosad je održano osam festivala, uz učešće više od pedeset pisaca iz zemlje, regiona i Evrope.

S više od 2.200 članova iz 42 zemlje Evropska asocijacija direktora komunikacija je vodeća evropska mreža predstavnika sektora komunikacija. Evropski Samit za komunikacije je najveće okupljanje ove vrste u Evropi koje spaja hiljade vodećih ličnosti iz svijeta odnosa s javnošću i korporativnih komunikacija u Briselu radi umrežavanja i razmjene ideja o najmodernijim strategijama i alatima koji se koriste u savremenim komunikacijama. Svake godine Evropska asocijacija direktora komunikacija dodjeljuje Evropsku nagradu za komunikacije koja ima za cilj da na evropskom nivou nagradi izuzetna komunikacijska dostignuća.