Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Granične kontrole u Njemačkoj na snazi “nekoliko sedmica”

granica njemacka

Ministar unutrašnjih poslova južne njemačke pokrajine Bavarske Joachim Hermann rekao je danas da bi privremene granične kontrole mogle da ostanu na snazi “nekoliko sedmica”.

“Mi, generalno, moramo da imamo strože kontrole jer smo utvrdili u posljednjih nekoliko dana da mnogi koji dolaze, u stvari, nisu izbjeglice”, rekao je Hermann radio stanici “Bayern 2”.

On je rekao da se posljednjih dana pročulo da si “uspješan ako svi tvrde da su Sirijci”.

Portparol njemačke policije na granici sa Austrijom rekao je da je uhapšeno oko 30 krijumčara i 90 migranata od uspostavljanja graničnih kontrola.

Sa hiljadama izbjeglica koje dolaze svakog dana, Njemačka je sinoć saopštila da je dostigla svoj limit i da je odlučila da privremeno uvede granične kontrole, kako bi smanjila priliv migranata.

Parlamentarna liderka opozicione “Stranke zelenih” Katrin Göring-Eckardtsmatra da najnovija mjera Njemačke neće poboljšati situaciju na terenu.

“Te mjere neće napraviti više reda, već će samo izazvati dodatni haos i sigurno će pogoršati uslove ljudi koji sada sjede ili stoje sa druge strane granice”, rekla je ona radiju “RBB”.