Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grčka ne može prihvatiti Junckerove prijedloge

Greek Prime Minister for talks in Brussels

Zamjenik grčkog ministra za pomorska pitanja Todoris Dritsas ocijenio je da Atina ne može da prihvati dogovor pod uslovima koje je predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker iznio premijeru Alexisu Tsiprasu.

Dritsas je istakao da se Atina neće predati zahtjevima njihovih međunarodnih kreditora.

“Ispod naših očekivanja je ono o čemu je razgovarano i što je predložio Junker tokom sastanka sa premijerom. Ukoliko izvještaji budu tačnu, očigledno je da ne možemo prihvatiti predloženo”, kazao je Dritsas.

Grčki premijer Alexis Tsipras izjavio je nakon razgovora sa višerangiranim zvaničnicima EU u Briselu da je poslije višemjesečnih razgovora “na vidiku” dogovor sa kreditorima.

Tsipras se sinoć sastao Junckerom radi iznošenja plana koji bi Atini omogućio pristup posljednjoj tranši iz paketa finansijske pomoći vrijednoj 7,2 milijarde eura.

Tsipras i Juncker saopštili su da će se uskoro ponovo sastati, ali je njihov četvoročasovni sastanak završen bez dogovora, zbog čega se Atina sutra suočava sa krajnjim rokom za uplatu rate Međunarodnom monetarnom fondu /MMF/ kako bi izbjegla mogući bankrot.