Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hahn: Hrvatska dala saglasnost za nastavak puta Srbije ka EU

vucic hahn

Evropski komesar za proširenje Johannes Hahn izjavio je danas u Parizu da je Hrvatska dala saglasnost za otvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima Srbije o priduživanju sa EU, javlja Anadolu Agency (AA).

“Pariz-Balkan 2016 daje rezultate. Hrvatska potvrdila da je u redu otvaranje pristupnih poglavlja 23 i 24 sa Srbijom. Evropska perspektiva je realna”, napisao je Hahn na društvenoj mreži Twitter.

Hahn je ranije objavio da je danas imao dobar bilateralni sastanak sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, “u dobrom raspoloženju u vezi sa evropskom budućnošću Srbije”.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, u izjavi novinarima u Parizu, prije početka Samita lidera država Zapadnog Balkana rekao je da očekuje dobre rezultate po pitanju otvaranja poglavlja 23 i 24 u eurointegracijama Srbije.

Navodeći da je Velika Britanija skinula svoju rezervu sa poglavlja 23, Vučić je rekao da je ostala još jedna zemlja, Hrvatska, sa čijim predstavnicima će danas imati prilike direktno da razgovara te da ne bi isključio mogućnost da se pitanja poglavlja i danas riješe.