Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Hahn pred dolazak u BiH: Važno je nastaviti reformske napore

18/03/2016

Komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn posjetiće BiH u ponedjeljak, 21. marta, najavljeno je iz Delegacije EU u BiH.

Hahn će se tokom posjete sastati sa zvaničnicima BiH, Republike Srpske i Federacije BiH da bi razgovarali o reformama i procesu evropskih integracija BiH.

Povodom posjete BiH, Hahn je izjavio da je ohrabren naporima vlasti u zemlji na preduzimanju potrebnih koraka prema EU, u skladu sa očekivanjima građana u BiH.

“Važno je da se reformski napori nastave kako bi zemlja mogla napredovati na putu ka EU”, rekao je Hahn .

Predviđen je sastanak sa ministrom inostranih poslova BiH Igorom Crnatkom i sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i Draganom Čovićem.

Zakazan je sastanak i sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem, premijerom Republike Srpske Željkom Cvijanović i premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.