Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Haos na graničnim prijelazima, Slovenci ne popuštaju

granica

Zbog sistemskih graničnih kontrola koje su u toku na svim graničnim prijelazima između Hrvatske i Slovenije zabilježene su velike gužve, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Vozači se upozoravaju da prije polaska na put provjere svoje dokumente te da budu strpljivi i slijede upute granične policije.

Prema HAK-ovim informacijama od podneva, gužva je na sljedećim graničnim prijelazima:

u oba smjera: Plovanija, Kaštel, Ličko Petrovo Selo, Županja;

na ulasku: Bajakovo, Slavonski Šamac, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Jasenovac, Dvor;

na izlasku: Požane, Pasjak, Rupa, Jurovski Brod, Bregana, Bregana Naselje, Macelj i Otok Virje.

HAK javlja da se na svim navedenim prijelazima čeka duže od pola sata, a slovenski DARS javlja da je najteže na prijelazu Bregana-Obrežje, gdje automobili na ulazak u Sloveniju čekaju gotovo dva sata.

Na prijelazu Macelj-Gruškovje na ulazu u Sloveniju čeka se sat vremena, dok se na ključnim istarskim prijelazima čeka oko pola sata.

Hrvatski MUP je u nedjelju priopćio da će policija poduzeti sve mjere i radnje koje ima na raspolaganju kako bi ublažio najavljeni haos.

– Angažiran je maksimalan broj policijskih službenika, koriste se svi materijalni i tehnički resursi, a sve dostupne trake će biti otvorene u skladu s intenzitetu saobraćaja, objavio je MUP uz napomenu da ciljanu graničnu kontrolu prema građanima EU s pravom slobode kretanja slovenska policija primjenjuje tek nakon višesatnih zastoja.